Да свалим фейсбук маските (ново събитие)

 

Всеки от нас като човек на новия век, избира да комуникира бързо. По мейл, по телефон, по месинджър.
Денят е пълен със задачи, а вътре в нас е празно. И сред морето от хора, с които общуваме, в душите ни е пустош. Защо? Нали телефонът не спира да звъни, мейлът е пълен с писма, вайбърът и месинджърът светят с нови съобщения? Тогава защо се усещаме като изгубени в пустинята? Не е ли време да си признаем, че общуването в мрежата създава фалшиво усещане за близост с много хора, а изкривените виртуални образи безпощадно заличават човешката ни същност? Скрити зад лъскави профилни снимки, се подкрепяме с бутон like. Изразяваме тъга или радост с емотикони. За празници ни поздравяват отбелязани с десетки други хора на обща снимка, свалена от мрежата. За Коледа и Великден получаваме картинка, разпратена стотици пъти, резултат на copy-paste мания, без никакво лично послание.

В мрежата общуваме безпроблемно, а в действителност… В действителност ни е страх да си признаем, че забързани в напрегнато ежедневие се крием зад маски от болка, гордост, себелюбие, преследване на чужди мечти, а нощите ни крещят от самота. И дори след най-големия успех или поредна загуба единственото, от което имаме нужда, е просто да бъдем обичани.

Тези и още много други примери от ежедневието родиха идеята на проект „Да свалим Facebook маските“. Инициативата е покана да излезем от виртуалния и да се срещнем в реалния свят, дори с риск да се сблъскаме с действителността. А най-лесният начин да се случи това е с музика и танци, поднесени от: фолклорен ансамбъл „Здрави“, Никол Стоичкова – модерен балет, Даниел Леков и Павлин Томов – BrokenBrothers, актьори от класа на проф. д-р Атанас Атанасов НАТФИЗ – Бистра Окереке, Велизар Емануилов, Виолина Доцева, Христина Джурова и Явор Гаджев. Тези от вас, които са готови да се срещнат с приятели и да се запознаят с нови, са добре дошли в Студио 5, НДК, гр. София, на 14 март 2019 г. Вратите отварят в 18:30 часа, началото е в 19:00 часа.

Стелла

Leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.