„Празнично, с блясък“ на Констанция Камбурова – за малките читатели и големите деца

Роман-трилогия. Увлекателно фентъзи за малките читатели и за всички, у които е оцеляло детето. Динамично развитие на сюжетната линия, смели герои с богата фантазия и много приключения. „Празнично, с блясък“ на Констанция Камбурова е най-новото издание на „Пи Ар Ви – рефреш вижън“. Книгата е роман-трилогия, фентъзи, изданието е електронно, в ePub и PDF формати. Налична на сайта на книжарници Хеликон.

Една жена, пианистка, разказва приказката на своя живот, през който среща какви ли не хора (по-рядко човеци), роботизирани играчки, феи, чудовища… Тя се оказва все на неподходящото място по никое време и е подвижна мишена на задкулисни фактори. Но и сама си създава проблеми. Губи си ума по любови с изтекъл срок на годност и допуска мъгляви идеи като емпатия, хуманност, приятелство да я вкарат в чужди (неудобни) обувки и дори в страшни „филми”, където играе екшън ролите без каскадьор. Провалите приема като детска болест на растежа. Личностния, вероятно. А това едва не я изстрелва в графата на положителните герои. За радост, не й достигат няколко процента и нюанса (ангелско) бяло… След около 640 страници приказката свършва със спорен happy end.

Според анонимен източник, пианистката, уморена и прегракнала от разказването, изприпкала до най-близкия автомат за чай. Но си взела по навик кафе. По същото време други персонажи поливали случая в кръчма „Раковината”. В разгара на купона, сред звуци на кабаретно пиано, песни и гърмежи на шампанско, някой си персон (или гарсон) извикал култовата фраза, венеца на високата прерийна мисъл: „Не стреляйте по пианистката, тя толкова може!”.

Leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.