МЕСТНИ ИЗБОРИ 2007


 

Обръщение

 

Васил Антонов, кандидат за кмет:

 

Заедно можем да направим

промяната и да възродим Плевен

 

Уважаеми съграждани,

скъпи приятели

и съмишленици,

В навечерието сме на съдбоносни за Плевен и общината избори. Време е да покажем нашата готовност и решителност да поемем по пътя на модернизацията и възраждането на плевен. Това е волята и отговорността за управлението на общината. Искаме и можем да поемем тази отговорност.

Плевен имаше силна икономика, може отново да има СИЛНА ИКОНОМИКА. Крайно време е да проявим инициатива и мащабност на мисленето. Нужно е да лобираме активно, да използваме големия си потенциал, за да станем отново богат и проспериращ град - със силна икономика и добре живеещи хора.

Плевенчани имаха високо гражданско и национално САМОЧУВСТВИЕ.

Могат пак да го имат.

Стига Плевен отново да стане авторитетен икономически и културен, спортен и духовен център на България. Можем заедно да си върнем ГОРДОСТТА на Плевен и плевенчани.

Плевен беше модерен и напредничав град, може пак да заеме ЛИДЕРСКА позиция. Стига да надмогнем затварянето в дребни неща и далавери, в сегашната кметска семейственост, в изместването на специалистите и можещите хора от партийните послушници и родовите кметски съселяни.

В Плевен и общината можем да върнем истинската демокрация и ДЕМОКРАТИЧНОСТ. Хората и законният бизнес очакват местната власт да работи в тяхна услуга. Нужно е да върнем прозрачността и откритостта при обсъждането и решаването на всички значими проблеми. Гласът на гражданите трябва да се чува ясно. Общината и аз като нов кмет ще се съобразяваме с него.

Всичко това е предпоставка за ВЪЗРАЖДАНЕТО на Плевен. Tова е общата ни задача. Това е мисията на новия кмет и новия общински съвет.

Ние предлагаме управление, което се базира на ясни принципи:

* Трябва да се работи ДЕЛОВИТО И С ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЯ.

* Общината трябва да се управлява с ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ И ЕКСПЕРТНИ ОБОСНОВКИ.

* Управлението ни ще се базира на ДИАЛОГА И ПАРТНЬОРСТВОТО.

* Предлагаме ПРАВДИВОСТ И ПРОЗРАЧНОСТ в управлението.

* Повече от всякога сега на Плевен е нужно САМОЧУВСТВИЕ и активно ЛОБИРАНЕ.

Ние предлагаме управление, което решава ПРИОРИТЕТНИ проблеми на общината:

* Възраждане на силната плевенска икономика, бърз икономически растеж, реални инвестиции, високи технологии и добра работа - заради по-добрия живот на всички хора в общината.

* Нормализация и модернизация на здравеопазването и образованието, на спорта и изкуството.

* Подкрепа за младите семейства, по-активна грижа към здравето и възпитанието на децата и младежите, защита на майчинството и доброто родителство. Без това няма и не може да има развит човешки капитал.

Нека върнем солидарността между поколенията, местната власт има ресурс да съдейства за това.

* Плевен и общината трябва да станат удобно и красиво място за живеене. Улиците и пътищата могат бързо да станат без дупки, с добра маркировка. Можем да направим по-добра организация на движението, без задръствания. Кварталите трябва да са осветени - има нови технологии, много по-евтини. Чистотата е приоритет за всеки добър кмет. Детските площадки, парковете, местата за отдих също трябва да са приоритет.

* Нужна е много воля и смелост, за да осигурим спокойствие и сигурност за хората в Плевен и общината, в техния дом и на улицата. Да възспрем криминалната и стопанската престъпност, да се противопоставим на организираната престъпност.

* Плевен се нуждае от модерна и ефективна общинска администрация. Плевенчани имат нужда от качествени административни услуги - да им се пести време, да се предотвратява корупцията, чиновниците и служителите да служат на гражданите, а не обратно.

Уважаеми съграждани

от Плевен и общината,

Кметът на общината трябва да бъде добър стопанин. Искам с вашата помощ и доверие да работя като добър стопанин на Плевен, да проявя своята воля и отговорност за доброто бъдеще на Плевен.

С общата си енергия наистина можем да ВЪЗРОДИМ Плевен.

Плевен наистина заслужава ПРОМЯНА!

Заедно можем да я постигнем.

Искам да възродим Плевен!

Зная как и заедно можем да го направим!

 

 

Защо го подкрепЯм

 

Бивши кметове на Плевен

 

Кандидатът на БСП за кмет на Плевен Васил Антонов и водачът на листата за общински съветници Любомир Петков поканиха на разговор бивши кметове, стопански и обществени ръководители. Поискахме тази среща с вас, за да споделите своя опит и ентусиазма, с който изградихте Плевен и ни го завещахте такъв, какъвто е днес, каза Васил Антонов. Той подчерта, че целта, която БСП си поставя, е спечелване на предстоящите избори и смяна на досегашния десен популистки модел на управление на общината. Това може да се постигне, ако ние заедно с левите и левоцентристки партии, с гражданските сдружения успеем да мобилизираме ресурса, който имаме, и да възродим силната индустрия на Плевен, каза кандидатът за кмет от БСП. Васил Антонов бе категоричен, че може да се говори всичко, но когато джобът е празен, когато е празен и бюджетът, не може да се реализира нито една добра инициатива. Присъстващите на срещата споделиха мнението си за досегашното управление на общината и изразиха подкрепата си за кандидата за кмет на БСП.

 

Андрей Романов:

 

Има голяма подготовка и сериозен опит

 

Васил Антонов има много качества, голяма подготовка и сериозен опит. Харесва ми, че той говори за икономиката на Плевен. Тя трябва да се възроди, защото беше разрушена. Васил Антонов се е захванал с много интересни неща за нашия град. Благодарение на активната му дейност магистралният път София - Варна ще мине между Плевен и Ловеч, а беше предвидено да мине между Ловеч и Троян. Васил Антонов има заслуга за ферибота в Никопол, за АЕЦ "Белене", сега и за "Плама", а това е изключително важно за гражданите на Плевен, хиляди хора работеха там.

 

Стефан Нинов:

 

Добре познава проблемите на

града и знае как да ги реши

 

Мисля, че Васил Антонов добре познава Плевен, познава и неговите проблеми. Той е делови човек, който реализира и ръководи успешен бизнес. В него виждам тези качества, които са необходими за един кмет - да познава проблемите, да знае как да ги реши, да има волята за тяхното решение и, разбира се, да обединява населението около идеи, които са жизнено важни за развитието. Плевен има нужда от много неща. Градът загуби чара си, има нужда от икономика, от промишленост. Търговските къщи не решават проблемите на Плевен.

 

 

Петко Цолов:

 

Доказа се като управленец

 

С Васил Антонов се познаваме от две десетилетия. Той има изключително голям стопански, управленски и политически опит. Особено полезни за него бяха последните две години като депутат в НС и като председател на областното ръководство на БСП. Слабото място на Плевен е икономиката, индустрията. Мисля, че най-силното място в стила и метода на работа на Васил Антонов е точно това - неговият управленски опит за развитие и за вкарване на нови производствени мощности в Плевен. Той се доказа като управленец. Ние знаем неговото участие за развитието на ядрената енергетика, за магистрала "Хемус" и за други придобивки, без да е служебно ангажиран за това. Аз уважавам всички колеги кметове на Плевен, но Плевен заслужава промяна. Васил Антонов ще бъде на точното място в необходимото време и аз искам да му пожелая успех в предстоящите избори.

 

 

Весела Лечева, председател на ДАМС

 

Обича спорта и младите хора

 

Искам да дам своята подкрепа за Васил Антонов, тъй като знам и виждам, че той има всички необходими умения да бъде един добър кмет. Най-вече за това, че той много обича спорта, обича младите хора. Разчитам най-вече на младежкия дух, който има, и знам, че той ще вложи усилия наистина да акцентира върху най-важните приоритети на общината, а именно всички усилия да бъдат насочени към младите хора.

 

 

Проф. Николай Овчаров, археолог:

 

Той ще има успешен мандат

 

Аз смятам, че Васил Антонов е един човек, който може да управлява добре Плевен, и това не е само мое мнение, зад него стои целият комитет "Съзидание". Ще припомня, че това е Иван Гранитски, с когото сме председатели на сдружението, там са видни личности като Вили Чаушев, Венцислав Кисьов, Стефан Мавродиев, Любомир Левчев, акад. Антон Дончев, поетесата Лиляна Стефанова, при нас е великата Нешка Робева. Не са малко и учените. Т. е., когато вземаме решения за подкрепа на някой успешен кмет или кандидат за кмет, може да се каже, че целият комитет застава зад него. В конкретния случай с Васил Антонов, на база на разговорите и всичко, което знаем за него, мисля, че той ще има един успешен мандат. Впечатление ми направи идеята му да се развие античната крепост "Сторгозия", която е един много интересен културно-исторически паметник на самата територия на Плевен. В програмата на много кметове заляга именно развитието на туризма, на културно-историческия туризъм в частност. Това е едно ново явление, защото на същите избори преди 4 г. за него изобщо не се говореше. Но реализацията му действително би дала възможност на Плевен да се развива напред. И смятам, че бъдещият кмет Васил Антонов ще го осъществи.

 

 

ХРОНИКА

 

Кандидатът за кмет на Плевен от БСП Васил Антонов се срещна с активисти на сдружение "Чиста природа". Присъстващите споделиха основните проблеми на хората с увреждания - достъпа до обществените сгради и трудната професионална реализация. Работодателите се отдръпват, като видят хора с патерици или в инвалидна количка, казаха участниците в срещата. Според тях единствената възможност да работят в момента е от къщи чрез Интернет. Активистите на сдружението настояха да има една сериозна комисия, която да не дава разрешение за строеж на обществени сгради, ако те не са адаптирани за достъп на инвалиди. И като пример посочиха, че в момента в Плевен няма нито една зала, в която може да се влезе с инвалидна количка. Облекчаването на живота на хората в неравностойно положение и тяхното интегриране е задача за нас, каза кандидатът за кмет. Той подчерта, че само преди дни заедно с председателя на ВС на БСП Сергей Станишев посетиха предприятията "Тих труд" и "Успех", които са сред малкото работещи в страната. Васил Антонов подчерта, че като социална партия БСП винаги е имала специално отношение към тази категория граждани и сподели идеята си общината да поеме разходите им за достъп до Интернет.

 

* * *

Кандидатът за кмет на Плевен от БСП Васил Антонов направи дарение на Клиниката по детски болести към УМБАЛ - Плевен. Повод за жеста бе празника на българските лекари и на техния покровител св. Иван Рилски. Васил Антонов подари на клиниката нов ЕКГ- апарат. Условията тук са много добри след направения основен ремонт, затова сега се нуждаем предимно от медицинска апаратура, каза началникът на клиниката доц. д-р Ваня Недкова. Кандидатът за кмет Васил Антонов посети секторите на клиника и пожела бързо оздравяване на малките пациенти.

 

* * *

Кандидатът за кмет на Плевен от БСП Васил Антонов бе гост на детски турнир по хандбал. Надпреварата бе открита от председателя на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева. Пред присъстващите тя подчерта, че винаги напомня на кметовете, че трябва да имат специално внимание към развитието на спорта. В моята програма сериозно се акцентира както на развитието на професионалния, така и на любителския спорт, каза Васил Антонов. Той акцентира, че ще бъде възстановена и с помощ от държавата лекоатлетическата писта. Ще направим всичко възможно да довършим започнатата и полуразрушена спортна зала, допълни кандидатът за кмет от БСП. Ще се погрижим във всички части на града да има детски площадки за най-малките и терени за спорт на открито за по-големите, каза Васил Антонов.

 

* * *

Усилията ни да направим Плевен център на мотоциклетния спорт получиха едно изключително високо признание, каза пред медиите кандидатът за кмет на Плевен от БСП Васил Антонов по повод обявяването на мотопистата в Долна Митрополия за №1 от Световната федерация по мотоциклетизъм. Той е и председател на инициативния комитет на провелия се наскоро последен кръг от държавното първенство по мотоциклетизъм. Моят ангажимент към този спорт ще продължи и ще работя активно да се превърнем в домакин на престижни състезания от европейски и световен мащаб, подчерта Васил Антонов.

 

* * *

Васил Антонов посети фирма "Сторко". Пред работещите той подчерта, че е важно да гласуват за кандидат за кмет от БСП, тъй като само той може да бъде гарант за социалната политика на правителството.

Нашата основна цел е да върнем славата на Плевен като индустриален център на Северна България, каза Васил Антонов. Само така може да се осигури сериозна заетост на хората и добро заплащане на техния труд, допълни кандидатът за кмет от БСП.

 

* * *

Васил Антонов се срещна с управителя на фирма "Неви фешън" Паоло Прандини. Фирмата е носител на приза данъкоплатец и осигурител на годината и в нея работят над 200 души. Пред кандидата за кмет на БСП Прандини сподели основните проблеми пред чуждия инвеститор у нас - липсата на квалифицирана работна ръка и нуждата от по-коректно плащане на осигуровки от страна на конкурентните фирми. В разговора Васил Антонов заяви, че структурата на учебните заведения в Плевен трябва да се обвърже с нуждите на бизнеса. Той предложи фирмите да подпомагат обучението на учениците и след завършването им да ги наемат на работа. Според Паоло Прандини тази идея е успешна и се реализира както в Италия, така и в други страни от ЕС. Васил Антонов заяви, че общинското ръководство може да поеме ангажимент за по-добра социална политика - намаляване таксите в детските градини и по-добра транспортна схема.