ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2009


 

300 жени аплодираха Румен Петков

 

Мажоритарният кандидат на Коалиция за България с наситена програма

 

При шивачките от фирма Плевен 90  Мажоритарният кандидат и водач на листата на "Коалиция за България" Румен Петков се срещна с работници от шивашката фирма "Плевен 90".

Той бе придружен и от част от кандидатите за народни представители от пропорционалната листа. Румен Петков бе посрещнат и изпратен с ръкопляскания от преобладаващо женския състав на фирмата. Един мъж цял живот мечтае да се срещне с 300 жени едновременно, и когато този момент се случи, разбира, че е сбъркал в желанието си, каза на шега Румен Петков, което провокира искрен смях и бурни аплодисменти.

Мажоритарният кандидат за народен представител запозна присъстващите с изпълнените ангажименти, поети преди четири години пред плевенските избиратели, и представи акцентите за следващия мандат. Той призова всички да гласуват със сърце, но и с разум.

"На 5 юли предстои да изберем между солидното, предсказуемо управление и арогантстващата посредственост в лицето на ГЕРБ. 24 млрд. евро са инвестициите за България през последните 4 години, а управлението на държавата през този период гарантира стабилност на финансовата и банкова система в условия на криза". Това каза

в плевенското

село КоиловциПри откриването на новия хоспис в град Левски

Румен Петков. Той се срещна с жители на селото в салона на местното читалище "Христо Ботев". В родното село на майка си, в което беше посрещнат с хляб и сол, Петков призна: "Аз много добре разбирам, че далеч не съм отговорил на всички очаквания и сигурно има много засегнати човешки съдби. Винаги съм работил коректно към държавата и хората. В селото на майка ми искам ясно да кажа: нямам никакви притеснения в работата ми и като народен представител, и като министър на вътрешните работи".

Петков акцентира върху ангажиментите на "Коалиция за България" за предстоящия управленски мандат. Плевен трябва да е със самочувствието на енергиен и икономически център с международно значение, допълни Петков. Той поясни, че регионът има всички основания за това, визирайки АЕЦ "Белене", газовото находище край село Девенци, чийто капацитет се оценява на около 18 млрд. куб. м газ, и възобновяемите енергийни източници - първите 4 ветрогенератора вече са факт в община Гулянци.

В социалната сфера Петков изтъкна, че ще работи за максималното приближаване на здравеопазването до хората. Той определи като много тревожна тенденцията да бъдат закривани училища в областта, което неминуемо означава обезлюдяване на съответните селища.

Трябва да гласуваме с разума си на 5 юли, обобщи Петков.

През седмицата той бе специален гост на

събор на ловците

и риболовците.

Любителите на природата се събраха в красивата местност "Чешмата" край село Къртожабене. На фона на тихия ромон на реката и край дебелата сянка на скалите участниците в събора коментираха възможността природните красоти на Плевенския регион да станат притегателна точка за туристи. Румен Петков акцентира на факта, че каньонът на река Чернелка е сред забележителностите на Северна България, които трябва да бъдат подкрепени. Според него общината е изключително В родното село на майка му Коиловци го посрещнаха с хляб и солпасивна по отношение на местността. Петков подчерта, че е необходимо да се използват оперативните инструменти и финансовият ресурс по програмите на ЕС и да се инвестира в природата. Той бе категоричен, че Съюзът на ловците и риболовците в Плевен с председател Стефан Ненков е една от организациите, които правят всичко възможно, за да укрепват природата, и трябва да бъдат подкрепени. Богатствата, които притежаваме, трябва да бъдат управлявани и развивани, допълни Румен Петков.

На събора на ловците и риболовците в КъртожабенеВ град Левски

водачът на листата и мажоритарен кандидат за народоден представител на "Коалиция за България" Румен Петков откри хоспис. Той се помещава на втория етаж в блок "Б" на многопрофилната болница за активно лечение в общинския център. На събитието присъстваха и кандидатите за народни представители Васил Антонов и Любка Александрова, председател на БСП в община Левски. Сградният фонд на хосписа е реновиран и обзаведен с ново и съвременно оборудване благодарение на средства по програма ФАР на ЕС. Партньори по проекта за изграждането му са "Медихелп" ООД и сдружение "Форум гражданско общество". Общата инвестиция е от 365 000 лв., каза Румен Петков. Той допълни, че жителите на общината ще се лекуват безплатно в хосписа през първите шест месеца. Надявам се това време да стигне на новото правителство този вид здравеопазване да се впише в цялостната здравна система на страната, подчерта водачът на червената листа. Той акцентира върху сериозните средства, инвестирани от държавата в здравеопазването в Плевенска област през последните месеци - разкрит е филиал на "Спешна помощ" в община Долна Митрополия с осигурени щатни бройки на лекари и сестри, укрепена е болницата в Искър, отпуснати са 550 000 лв. за довършване на втория корпус на болницата в Червен бряг и за нейното обзавеждане. Тези усилия са насочени към здравето на хората, което е политика на БСП в социалната сфера и ние ще я продължим, категоричен бе Румен Петков.

Мажоритарният кандидат и водач на листата на "Коалиция за България"

С младите таланти на Плевенпокани на вечеря

млади плевенски

таланти

заедно с техните родители и учители. Две са нещата, които дори в години на криза трябва да останат национални приоритети - образованието и културно-историческото наследство, защото те са и инвестиция в бъдещето, каза Румен Петков. Не са много вашите връстници, които са направили труден избор като вас, обърна се той към събралите се в ресторант "Централ" млади таланти от сферите на образованието, изкуството и спорта. Чест е да бъдем заедно с вас, защото вие сте визитната картичка на Плевен днес и на България утре, допълни Румен Петков.

Проблемите в системата на отбраната и въоръжените сили бяха обсъдени на среща

с офицери и

сержанти от

запаса и резерва.

Пред тях Румен Петков определи като най-голямо постижение на плевенските депутати от "Коалиция за България" приемането на внесената от тях поправка в Закона за отбраната и въоръжените сили, която възстановява статута на Военновъздушното училище "Георги Бенковски" в Долна Митрополия. На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители Васил Антонов и Любомир Петков. Мажоритарният кандидат и водач на пропорционалната листа отчете изпълнените обещания, поети от БСП за Плевен, и подчерта ангажиментите, по които кандидатите се ангажират да работят през следващия мандат на Народното събрание.

Материалът е подготвен по информации на пресцентъра на "Коалиция за България" в Плевен

 

 

 

Скъпи плевенчани,
драги земляци,

Вие ме познавате от години. За мен сигурно сте чували много неща, но едно знаете със сигурност - не съм предавал човек или кауза. Плевен е моята кауза, която никога не съм забравял и която съм отстоявал с цялата си решителност и воля.

Постигнах много, защото вие ми давахте сила. Пред вас и пред себе си бях длъжен да изпълня обещанията си. И го направих.

Заедно с всички вас сме се стремили да направим най-доброто за нашия град, за нашите родители, за децата ни. И сме успявали.

Днес отново сме пред избор. От този избор зависи пътят на България, успехът на родния Плевен. Само заедно можем да очертаем пътя и да постигнем успех.

От вас отново искам доверие. От мен вие изисквайте да работя за вашите интереси, за всеки от вас, за Плевен и за България. Аз ще продължа да го правя, както съм го правил през всичките изминали години.

Румен Петков

 


Движението за права и свободи (ДПС) е основен либералнодемократичен субект в политическото пространство на България - първата българска либерална партия, пълноправен член на Европейската либералнодемократична и реформистка партия (ЕЛДРП) и на Либералния интернационал. ДПС се явява на изборите за 41-о Народно събрание от позиция на партия, която има конкретен принос за реализирането на стратегическите цели на българската държава през целия 20-годишен период от началото на демократичните промени. През последните 8 г. ДПС е пряк участник в управлението на страната като коалиционен партньор на НДСВ (2001 - 2005) и на БСП и НДСВ (2005 - 2009). По време на първия мандат страната стана член на НАТО, а през втория - на Европейския съюз.


Обръщение на Митхат Метин

 

Уважаеми съграждани,

На 5 юли всеки един от нас трябва да направи решаващ избор - за себе си, за децата си, за своите родители. На тази дата всеки ще застане пред избирателната урна, за да даде своя глас за бъдещето на България. Пускането на бюлетината не е само задължение, това е преди всичко отговорност. Защото на практика по този начин поверявате съдбата си на група хора, които ще отидат в Народното събрание, за да

коват законите,

по чиито правила

живеем.

Сигурен сме в успеха на ДПС на тези избори. Не крия, че разчитаме преди всичко на нашия актив - партийни членове и симпатизанти, на цялата ни организация. Призовавам ги отново да застанат зад мен, зад другите кандидат-депутати от ДПС. Разбира се, опитахме се да привлечем гласовете и на нови хора, които не са в редиците на нашата партия. ДПС е структура, която непрекъснато се разширява. Ние сме единствената партия, която

не е изградена на

етнически принцип.

Макар че основно сме от турския етнос, ние обръщаме внимание и на българите, и на ромите. Затова съм убеден, че в кампанията, която проведохме за тези парламентарни избори, много хора, които не са членове на Движението за права и свободи, припознаха идеите на партията като свои. Защото ние отидохме при конкретния избирател, показахме му какво сме свършили за изминалите четири години, излизайки от един успешен мандат, обяснихме му какви идеи имаме за бъдещето и как и кога във времето на практика те могат да бъдат реализирани.

Не случайно водехме позитивна кампания. Не случайно не припознахме в нито един опонент свой враг, защото никога не сме се опирали на конфронтацията, на черния пиар. Нашето мото е, че политиката създава приятелства, създава възможности за работа, тя не разделя. Позволявам си да цитирам нашият лидер Ахмед Доган, който каза: "Колективната молитва е най-мощното средство за общуване с Господа. Нека да помолим Всевишния да изчисти душите на тези, които ни мразят. Да ги направи по-добри. А нас да ни предпази от изкушението да им отвърнем с омраза". Ние просто искахме отново да се срещнем с вас, нашите хора, с които никога не сме прекъсвали връзка. Да ви се отчетем за свършеното и да ви кажем едно голямо

благодаря

за гласуваното

доверие до сега.

Призовавам с бюлетина номер 4 на изборите за народни представители да гласуват всички избиратели в зряла възраст. Ние винаги сме се опитвали да изслушваме техните болки, проблеми и да ги решаваме, доколкото е по силите ни. Те са тези, които са имали възможността да проследят развитието на Движението за права и свободи по време на прехода, да оценят участието на партията във властта. И да са сигурни, че както до сега

ДПС е защитавало

тях и техните

интереси

винаги и навсякъде, така ще бъде и занапред. Призовавам с бюлетина номер 4 на изборите да гласуват и всички млади хора. Че залагаме на тях е видно и от нашата листа, в която преобладават младите хора, които вече са специалисти в своята област. Благодарение на ДПС много от тях вече са реализирани - в общинските администрации, в държавните структури на регионално ниво. И ние ще продължим да работим за тях и тяхното развитие. Искам да кажа на младите хора едно: не бързайте. В политиката нищо не се случва на момента. Нужно е време, за да се случат наистина важните и значими неща. Аз силно се надявам, че младите хора ще гласуват и ги приканвам да го направят - за един млад човек, какъвто съм аз. Основното послание от мен към избирателите е да заложат на младостта, съчетана с опита. Това, което искам да кажа, е, че аз вече съм помъдрял.

Имам знания,

а вече и опит,

с които мога да бъда полезен както на партията си, така и на хората. Затова призовавам всички да гласуват с бюлетина номер 4. Аз съм сигурен, че на 5 юли всички вие, мои съграждани, отново ще се обедините и ще гласувате за ДПС. На местните избори не получихме много, на тези за европейски парламент - също. Затова ДПС има нужда от вашето доверие, от вашия глас.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление