„Народен враг” на Ибсен стъпва на плевенска сцена

Сподели

1teat1„Народен враг” е най-новото заглавие в афиша на плевенския Драматично-куклен театър „Иван Радоев”, чиято премиера ще се състои на 16 януари. Постановката е по пиесата на Хенрик Ибсен, а режисьор е Крис Шарков.

В представлението участват най-възрастният и най-младият актьор в трупата – Евгени Дойчинов и Камелия Хатиб. Освен тях зрителите ще видят Адриан Филипов, Сергей Константинов, Веселин Плачков, Красимира Кузманова и Васил Читанов, който е на гастрол в Плевен. Сценографията е дело на Ралица Тонева.

1teat„Клишето, че пиесата е актуална и днес, е много вярно в случая. Тя се занимава с един много важен проблем – в едно уж демократично общество липсва демокрация. Липсва свобода, има компромисно живеене в лъжа и социална заблуда. В България през последните години атмосферата е аналогична”, казва режисьорът. „Ибсен е голям автор, който поставя големи проблеми. Същевременно е и сюжетен автор, така че всеки, който иска да гледа просто семейна драма, също няма да остане отчужден или недоволен“, обещава Крис Шарков.

Повече за пиесата и режисьора четете в петък в „BG Север”

 

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

Здравно консултиране

Уважаеми читатели, ако имате здравословни проблеми, "BG Север" ви дава възможност да получите безплатни съвети как да се излекувате. Използвайте ФОРМА ЗА КОНТАКТ или ОБРАТНА ВРЪЗКА в сайта, или телефона на клиниката: 064/801 888.
"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация