78 млади лекари получиха своите дипломи

Picture_025На тържествена промоция днес в зала „Магнум“ на Втора клинична база 78 студенти от факултет „Медицина“ на Медицинския университет получиха своите дипломи след успешен 6-годишен курс на обучение. Така те придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2013 млади лекари е много добър 5.29. Отличниците сред абсолвентите 26, като те бяха наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, комплекти научна литература от Издателския център на МУ-Плевен, апарати за кръвно налягане и стетоскопи.
Поздрав към всички свои колеги отправи пълният отличник на випуска д-р Мартин Христов, които става носител на приза „Златен Хипократ“. С него младият лекар има право на безплатна специализация по избор.
От същия випуск през март догодина ще се дипломират и 19 чуждестранни студенти, обучаващи се в англоезичен курс по специалност „Медицина”. Те са граждани на Турция, Индия, САЩ, Нигерия, Колумбия, Германия, Ирак, Япония. От тях дипломантите с отличен успех са трима и са граждани на Индия, а пълната отличничка и носителка на приза „Златен Хипократ” е Дия Мари Сабу, номинирана за „Студент на годината” от Студентския съвет на МУ-Плевен.
Picture_008След като бъдещите лекари положиха Хипократовата клетва, лично ректорът на университета проф. Славчо Томов им връчи дипломите.
Официални гости на промоцията бяха проф. Григор Горчев, директорът на Районната здравноосигурителна каса д-р Пенка Стефанова, шефът на Здравната инспекция д-р Атанас Гарев и председателят на Районната лекарска колегия д-р Венцислав Грозев, който поздрави абсолвентите и им пожела тази вечер да се забавляват максимално, защото от утре започва сериозната работа за тях.

Za_SvetlaПреди това студентите от Медицинския университет направиха празнично шествие и поднесоха венец пред вечния огън на параклис-мавзолея „Св. Георги Победоносец“ в центъра на Плевен.

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

Здравно консултиране

Уважаеми читатели, ако имате здравословни проблеми, "BG Север" ви дава възможност да получите безплатни съвети как да се излекувате. Използвайте ФОРМА ЗА КОНТАКТ или ОБРАТНА ВРЪЗКА в сайта, или телефона на клиниката: 064/801 888.
"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация