ШАРЕНО


 

Чистачка спипала кръшкачи на калъп през работно време

 

Щастливецът бил помощник-директор в плевенско учреждение

 

Памет ВСЕЗНАЙКОВА

"Не питай старило, а патило", гласи стара българска поговорка. "Където си вадиш хляба, не си вади...", съветва друга. Ясно е обаче, че и мъдростите, и вицовете не са измислени случайно. И зад всяка лъкардия се крие реална случка. А затвърждаването й в практиката на следващи поколения засилва още повече поуката. Като легендата, която още се носи по огромните студени коридори на плевенско държавно учреждение (на магия оцеляло в конкуренцията на пазарна икономика). И тук, като във всяко място, наподобяващо кошер, но не от работливи пчелички, а от други - по-едри ципокрили, злите езици от време на време предъвкват стара история за назидание на вирнал нос младок или като свеж полъх от собствените си щури младини.

Та във въпросната бримка от държавната структура преди години двама прелюбодейци позорно били разкрити от... чистачката. Случката се развихрила в късния следобед, когато мъжката част на задружния колектив цакала карти по кабинетите, разбита на по няколко четворки плюс зяпачи и разливачи на домашен концентрат. Целомъдрените дами на твърда заплата пък отмаряли на финала на работния ден с ръкоделие и раздумки за вкусна вечеря. В пасторалната идилия само двама представители на затвореното общество намерили обща тема за разговор, различна от "клубовете по интереси", за която се искало и практическо приложение. И за да не бъдат притеснявани от никого, пуснали райбера на масивната врата на кабинета. Точно в този момент обаче чистачката Радка, която работела на половин ден (но се налагало да го съкрати още малко, защото лозето й било нападнато от скорци и спешно се нуждаело от прибиране в бъчвите), минала да обере пълните кофи. Чукнала тя веднъж, бутнала два пъти - заключено. Решила, че домакинята е излязла за малко и всеки момент ще се върне да вземе чантата си преди градският часовник да е бил 17 ч. Радка приседнала на диванчето в коридора да я изчака. Каква била изненадата й (за моралистичния ужасен поглед да не говорим), когато вратата наистина се отворила с плавно и тихо прискърцване, но оттам се измъкнал по терлици... уважаваният първи помощник на директора, изпратен с отнесена и не подлежаща на съмнения относно произхода си усмивка на собственичката на кабинета.

 

 

Miss Glory BG

 

Троян и Тетевен избраха кралици на красотата

 

Калина Нешева Цветелина Николова

Мира ГАНЧЕВА

Регионални издания на националния конкурс "Miss Glory BG - Славната България" се проведоха в Троян и Тетевен. И двете момичета получиха правото да участват на финала през юни догодина.

В Троян короната грабна ловчалийката Цветелина Николова, която се открои сред останалите 16 претендентки. Първа подгласничка стана Никол Кривошиева, втора остана Йорданка Нейчева, а с лентата на третата подгласничка се сдоби Ивона Йорданова, наскоро спечелила конкурса "Мис Арго".

15-годишната чаровница Калина Нешева пък спечели "Miss Glory - Тетевен". Конкурсът бе част от традиционния есенен панаир в града и се проведе на централния площад пред близо 3 000 зрители. Росица Иванова е първа подгласничка, а Нели Найденова и Ива Тодорова са съответно втора и трета подгласнички.

Кралицата Калина Нешева получи и екскурзия до Гърция, както и луксозен телефон от М-Тел, връчен й лично от регионалния директор на компанията за Северна България Николай Пчеларов, който бе част от журито на конкурса. Председател пък бе общинар номер едно на Тетевен Милен Ганев. Красавиците оценяваха още Влади Въргала, модният фотограф Александър Манчев, дизайнерката Мариета Славчева и др. Публиката в Тетевен видя и промоцията на песента "Само едно море" в изпълнение на Тереза Коларова, която е сред претендентките за българската песен на "Евровизия". Кметът на Тетевен Николай Павлов бе удостоен от продуцентите Анатоли Анастасов и Цветомир Йотов със сертификат за перфектното съдействие при организирането на конкурса.

 

 

Ох, на дядо!

 

Кметска внучка в Dancing Stars

 

Яна с партньора си Наско Гендов, с когото са гаджета от пет години

Една от танцьорките в риалити шоуто на bTV "Dancing Stars" е внучка на троянския кмет Минко Акимов. 18-годишната Яна партнира на звездата Орлин Павлов (бивш вокал на група "Каффе"), с когото се представят повече от отлично.

Яна Акимова е висока 168 см и е многократен шампион на България по латиноамерикански танци. На паркета танцува с Атанас Гендов, който партнираше на вече елиминираната фолкпевица Алисия. За себе си кметската внучка казва: "Творческа личност съм, с идеи в модата и стайлинга. Обичам веселите хора, които ме зареждат с позитивна енергия. Отговорна, упорита, целенасочена и дисциплинирана съм. Показвам всичко с действия и факти. Ненавиждам позьорството, фукането и скандалите". "BG Север"