СЕДМИЧНИК ЗА НОВИНИ, АНАЛИЗИ, КОМЕНТАРИ И ОЩЕ НЕЩО...

ОБЩЕСТВО И ПОЛИТИКА

Брой 31 (19 - 25 септемри 2014 г.)


 

 

АБВ:

 

 

Малките населени места са важни за нас

 

Кандидати за депутати от коалицията се срещнаха с жителите на Ясен

 

 

 

14 е сакрално число, с него съм носил победи за Плевен и България, заяви Цветан Антов (вторият отляво на дясно), сн. авторът

Поля ТОМОВА

Малките населени места са важни за нас, за АБВ няма малки и големи общини, всички са важни. Това каза на среща с жителите на село Ясен водачът на листата на АБВ за 15-и Плевенски МИР Румен Петков. "Не може едно село като Ясен да има проблеми с канализацията. Това е грижа на управляващите", заяви Петков. Той отбеляза и друг проблем на селото - липсата на църква. "И двата ви проблема са свързани с липсата на адекватна регионална политика. Регионалната политика не е само метрото в София, не са магистралите. Една от причините за трагедиите с наводненията е липсата именно на регионална политика. Тя е изграждането на инфраструктура по селата, изграждане на детските градини, на училища", заяви водачът на листата на АБВ Румен Петков. "Виждате разликата между Северна и Южна България - в Южна България се концентрираха много средства, Северна България остана назад. Какво може да се направи? Правителството на България трябва да преосмисли ресурса, който се разпределя в земеделието. Повече от 95 процента от парите по евроинструментите отиват в 6 процента от хората, които се занимават с обработка на земята. Това не е нормално, като структура на земеделско производство сме най-зле в Европа. След като изнасяме цялото си зърно навън, това означава, че нямаме преработваща промишленост, нямаме хранително-вкусова промишленост, тоест нямаме краен продукт. Начинът на разпределението на средствата трябва да гарантира на малките и средни производители да имат достъп до тях.

АБВ е за справедливо разпределение на средствата, така че те да бъдат достъпни до малкия и среден производител", каза Румен Петков.

"АБВ е за изграждането на АЕЦ "Белене". Не го казвам като дъвка или като предизборно говорене. Една от причините да напусна БСП е именно лъжата за АЕЦ "Белене". Това е проект, който може да сработи утре. И ако ние не започнем строителството на централата утре, ще станем пазар освен за плодове и зеленчуци, и за ел. енергия. АЕЦ "Белене" означава 10 хиляди работни места, друга инфраструктура, поредица предприятия в региона, работа и гаранция за развитието на Северна България", заяви Петков.

Пред хората той каза, че АБВ е за намаляване с три пъти на партийните субсидии. "Ние искаме това, за да може да бъде намалена политическата спекула. Едните казват - ние ще построим църква с партийната субсидия, другите казват - ще помогнем на Мизия с партийната субсидия. Това просто е лицемерие. Предотвратяването на бедствия и аварии и справянето с тях е въпрос на държавна политика. Другото е спекула", категоричен е Петков.

Пред жителите на Ясен областният координатор на АБВ и втори в листата Цветан Антов представи кандидатите за народни представители. "Листата ни е пълна, тя е от 18 човека. Постарали сме се да е балансира и откъм професии, и откъм пол. Има и представители на всички общини, тъй като смятаме, че няма малки и големи населени места - за нас всички общини са равни и всяка има нужда от внимание", заяви Антов. Той добави, че номерът в интегралната бюлетина на АБВ - 14, е знак за успех. "14 за мен е сакрално число, защото с този номер на гърдите си съм носил победи за Плевен и за България. Сега се надявам да ни донесе добър резултат", каза бившият капитан на "Спартак" и на националния отбор по баскетбол Цветан Антов.


 

Румен Петков:

 

Трябва да си върнем пазарите у нас, в Европа и в Русия

 

Цветан Антов и Румен Петков бяха гости на откриването на сеитбата в Коиловци, сн. Пресцентър АБВ

По стар обичай на Кръстовден откриха сеитбата в плевенското село Коиловци с ритуал. Кооперацията обработва близо 10 хиляди декара земя. Сред гостите бяха водачът на листата на АБВ за Плевенски 15 МИР Румен Петков, който е и съкооператор в Коиловци, както и вторият в листата - Цветан Антов.

"Много е важно да сме със съзнанието, че отминаха тежки за България години. Много е важно да разбираме, че на нас освен зърнопроизводство ни е необходимо и животновъдство, и растениевъдство и за всичко това са ни необходими пазари. Това означава, че българският селскостопански производител трябва да се върне на българския пазар, защото от най-големия износител в Европа ние се превърнахме в най-големия пазар. Това стана поради неразумно управление на българското селско стопанство, на инструментите, с които държавата разполага, за да защити нашите селскостопански производители. Голямата цел е ние отново да излезем на европейските и на руските пазари, защото там имаме традиции и авторитет, защото там има хора, които познават и обичат българското селскостопанско производство, българските плодове и зеленчуци, българското месо, българските вина", заяви Румен Петков.

Ние ще работим за по-справедливо разпределение на субсидиите в земеделието, заяви вторият в листата на АБВ - Цветан Антов. "Не е редно 80 процента от субсидиите да се разпределят сред 6 процента от големите земеделци, по-точно - зърнопроизводители.

Трябва да се подпомага и по-малкото земеделие, в това число да се развива животновъдството, а зеленчукопроизводството да се върне на позициите, които сме имали като селскостопанска държава", каза Цветан Антов.

Румен Петков и Цветан Антов пожелаха успешна и плодородна година на кооперацията. По стар обичай председателят на кооперацията Емил Илиев зася зърното и разчупи питата, задължителна за този ден. "BG Север"


 

Връчиха членските карти на младежи и жени от АБВ

 

На срещата бяха обсъдени проблеми, касаещи жителите на Плевен, сн. Пресцентър АБВ

Водачът на листата на Коалиция АБВ за 15 МИР - Плевен, Румен Петков раздаде членските карти на младежи и жени от АБВ на среща в квартал "Сторгозия", съобщиха от пресцентъра на партията.

Ние нямаме средства за медии, нашата сила сте вие - умни, интелигенти хора с ясна позиция, каза Петков. На срещата бяха обсъдени проблемите, които касаят жителите на Плевен. Младите хора поискаха да се помисли за възможност за развитието на спорта, най-вече при децата. Хората поставиха въпроса и за обществен контрол върху изпълнението на поръчката за изграждането на площада в Плевен. Не е нормално при толкова строителни фирми в нашата област да се възлага поръчка на фирма от друг град, категоричен бе Румен Петков.

"АЕЦ "Белене" е възможност за развитието на нашия регион. Това са работни места, реален шанс за възраждане на малкия и среден бизнес. АБВ има цялостна стратегия за Плевен и региона, в която се включва и развитието на туризма. Не може Велико Търново да има силно развит туризъм, а ние тук да не можем да привлечем туристи. Имаме всички шансове да го направим, това е възможност за нас", каза още водачът на листата.

На срещата бяха обсъдени и много от въпросите, които вълнуват плевенчани. Сред тях и възможностите за възраждането на семейния бизнес, който бе унищожен през последните 4 години.

Младите хора пък поставиха идеята за изграждането на писта за любителите на високите скорости, но такава, че те да не застрашават своя и на околните

живот по улиците. Младежите повдигнаха въпроса и за борбата с купуването на гласове. Полицията да си върши работата и да бъде на място, а ние се ангажираме да подаваме всеки сигнал за купуване на гласове, който стигне до нас, заявиха младежите. "BG Север"


 

Цветан Антов и Антон Коджабашев призовават да се помогне финансово на болния Нораир Нурикян

 

Вторият в листата на Коалиция АБВ за 15 МИР - Плевен, Цветан Антов и вторият в листата на Коалиция АБВ за 2 МИР - Бургас, Антон Коджабашев призовават всички спортисти и политици да помогнат финансово на Нораир Нурикян, който се бори с коварно заболяване.

"Само преди дни българската общественост научи, че забележителният спортист и бивш старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести (1989 - 1993) Нораир Нурикян има сериозен здравен проблем. Ние призоваваме всички вас - професионалните спортисти и кандидатите за народни представители в 43-тото Народно събрание, да се обединим и да помогнем финансово на големия българин, двукратния олимпийски шампион по щанги, четирикратен световен рекордьор, за да спечели най-важната битка - тази за живота", се казва в апела, който двамата бивши спортисти и кандидати за народни представители от коалиция АБВ са изпратили до медиите. "BG Север"


 

Румен Петков:

 

Националният интерес на България е да запази отношенията си с Русия

 

Румен Петков поднесе цветя пред паметника на гренадирите, сн. Пресцентър АБВ

Петя КОЛЕВА

След осъзнатия избор на България за членство в ЕС, националният ни интерес е да запазим отношенията си с Русия. Това заяви пред руски медии Румен Петков по време на посещението си в Москва тази седмица. "Това означава силно и динамично развитие на туристическия сектор. Абсурд е на Световната туристическа борса в Москва ние като държава да отсъстваме. Още повече, че приходите от туризъм формират 16% от БВП. България трябва да се бори за връщането на нашата селскостопанска продукция на руските пазари, трябва да се борим за развитие на културните взаимоотношения между двете държави. Не е нормално почти целият ЕС да участва в Панаир на книгата в Москва, а българският щанд да е празен. Нашият национален интерес предполага бързото рестартиране на АЕЦ "Белене", заяви водачът на листата на коалиция АБВ за 15-и МИР - Плевен.

"Шестте държави членки на ЕС и Русия да започнат изграждането на "Южен поток", защото за България тези два проекта са гаранция за енергийната ни сигурност, инструмент за положително влияние на цените на ток и газ. "Южен поток" е гарантиран приход годишно в размер на повече от 300 млн. евро", каза още Румен Петков.

По време на визитата си той поднесе цветя и се поклони пред Паметника на гренадирите в Москва, посветен на боевете край Плевен.

 

 

 

ПРЕДИЗБОРНИ АНГАЖИМЕНТИ НА АБВ

 

Основни цели

Коалиция АБВ предлага три основни цели на българската политика, по които да започне работа незабавно след изборите:

Първо. Възстановяване на българската държавност - дълбока реформа на държавното устройство, институциите и съдебната власт

Второ. Коренна промяна на политическия модел - промяна на избирателната система и ролята на партиите.

Трето. Предотвратяване на демографския срив и възраждане на нацията - икономическо, социално, образователно, културно и духовно възраждане.

 

Приоритети

За национално съгласие и действие за възраждане на българската държава чрез истинска реформа на държавните институции;

Предотвратяване на демографския срив и укрепване на човешкия ресурс на нацията;

Всяко дете и всеки млад човек да получава качествено образование и възможност за достойна реализация в България;

Всеки български гражданин да получава необходимата здравна помощ, независимо от материалното си положение и местожителство;

Да се промени структурата на българската икономика към развитие на технологии и производства, които създават добавена стойност;

Ще подкрепяме знаещите, можещите и предприемчивите;

Ще търсим заедно идеите и целите, които обединяват нацията;

Разум, диалог и съгласие - това е формулата на успеха.

Това ни отличава от всички останали.

ЗА ТОВА ЩЕ РАБОТИМ В АБВ!

 

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!


 

 

върни се в НАЧАЛО