СЕДМИЧНИК ЗА НОВИНИ, АНАЛИЗИ, КОМЕНТАРИ И ОЩЕ НЕЩО...

ОБЩЕСТВО И ПОЛИТИКА

Брой 30 (12 - 18 септемри 2014 г.)


 

Румен Петков:

 

Възстановяване на държавността е основният приоритет на АБВ

 

Гласове се купуват с пари от контрабанда, смята водачът на листата

 

 

Кампанията бе открита на 8 септември пред театъра, сн. авторът

Емилия КАРАБУЛЕВА

Възстановяване на българската държавност чрез сериозна, радикална промяна на институциите, съдебната система, в това число друг начин на избиране на Висш съдебен съвет, друга система за граждански контрол, друга система за работа на прокуратурата - това е основният приоритет в работата на АБВ ". Това обяви зам.-председателят на АБВ и водач на листата за 15 Плевенски МИР Румен Петков пред събраното множество от членове, симпатизанти и граждани при откриването на предизборната кампания на коалицията в понеделник (8 септември) в Плевен.

Лидерът на АБВ подробно разясни и другите два приоритета на АБВ пред гражданите. "Пред вас сме, за да кажем, че искаме коренна промяна на политическия модел - един изчерпан модел, който гарантира недоверие, който генерира омраза към политика и политици, както и неудовлетвореност от държавата и нейните институции. Ние искаме да се гарантират правата на гражданите да избират, искаме да се противопоставим срещу купуването на гласове. Искаме да създадем нормални условия за живот".

Като трети основен приоритет на АБВ Румен Петков посочи предотвратяването на демографския срив. "Демографията не е само раждаемост и смъртност. Тя е начин на живот. Демографията е условия за живот, образование, квалификация, заетост и възможност за защита и гарантиране на правата на всеки български гражданин. Затова във фокуса на политиката на АБВ е отделният

човек, малките и големите населени места", акцентира Румен Петков. Той допълни, че един от основните проблеми в държавата през последните години е неумението да се работи и с евроинструментите. "Разбира се, че регионалното развитие е изграждане на магистрали. България се нуждае от нов тип комуникации, от нова среда за привличане на инвеститорите, но ако ние днес не разберем, че в общините е нужна друга инфраструктура, то ще продължим да скърбим за това, което стана в Мизия, за Аспарухово, за Бургас и за тези невинни хора, които изгубиха живота си", коментира Петков.

Водачът на листата в Плевен отдели внимание и на един от основните проблеми на държавата, свързан с корупцията и незаконната търговия. "Когато българинът продава гласа си за 30 лева, той всъщност генерира контрабанда, защото няма честно и почтено изкарани пари, с които някой да отиде да купува гласове. Те се купуват с пари от контрабанда, наркотици и незаконни цигари, алкохол и горива".

Петков коментира движението на дела за контрабандата с цигари през последните години. През 2001 - 2005 г. тя е била 25 - 35%, през 2006 - 2008 г. (когато той бе министър на вътрешните работи - б. а.) е спаднала до 14%, след което тръгва нагоре, за да достигне през миналата година ниво от над 50%.

"Това без държавата, МВР и митниците няма как да стане и всеки българин, който продава гласа си, трябва да знае, че утре децата му ще бъдат изложени на натиск да употребяват наркотици, ще си купуват незаконни цигари, ще наливат в резервоара си незаконно гориво, защото тези 30 лева този, който ги дава, трябва от някъде да ги вземе. С честен и почтен труд той няма да ги изкара", категоричен бе Румен Петков.

Водачът на листата в Плевен призова хората с думите: "Затова днес трябва да се изправим срещу задкулисието и начина, по който държавата ни беше управлявана през последните години и да кажем, че искаме обратно собственото си достойнство. Да кажем, че искаме една силна и достойна България! Това не са патриотарски фрази. Това е дълбока наша убеденост и начин на мислене. Да се изправим пред хората и да им кажем, че заедно можем и трябва да тръгнем напред. За да има след нас такава България, каквато на нас ни дадоха родителите ни. Да им кажем, че България има силен утрешен ден и той е в ръцете на нашите млади хора".

Друг важен приоритет в работата на АБВ е построяването на АЕЦ "Белене". Румен Петков каза, че е сигурен - това ще го казват и други политически сили, които вече са лъгали достатъчно на тази тема. "Ние искаме да изградим "Южен поток", но не на тази цена, на която ни се предлага - удвоена за 6 месеца. При изграждането на централата в Белене само на територията на Централна Северна България ще бъдат разкрити 10 000 работни места. Абсурдно е при наличието на чуждестранен инвеститор правителството на България да тръгне да изгражда Седми блок в Козлодуй на цена, на която ще построи два блока в Белене".

Областният координатор на АБВ в Плевен и втори в листата Цветан Антов коментира номера на бюлетината така:

"За мен номер 14 е едно сакрално число. Сега настръхвам, защото цял живот в спортната си кариера съм носил числото 14, с което съм постигал успехи за Плевен и за България. Като добавим, че годината е 2014-та, можем да очакваме на 5 октомври един солиден резултат за АБВ!".

 

С номер 14 в интегралната бюлетина!

1. Румен Йорданов Петков. Роден е на 23 юни 1961 г. в Плевен. Завършил е висше образование специалност математика в Пловдивския университет. Специализирал мениджмънт. Бил е председател на ОбС на БСП, кмет на община Плевен, народен представител в 39, 40 и 41 НС, министър на вътрешните работи. Зам.-председател е на партия АБВ. Женен с двама сина.

2. Цветан Методиев Антов. Роден на 17 септември 1964 г. Бивш баскетболист, основен състезател на "Спартак" - Плевен, националния отбор на България и френските тимове "Лориен" и "Лил". След прекратяване на състезателната дейност става старши треньор на плевенския "Спартак", по-късно е и президент на клуба. Областен координатор на АБВ в Плевен. Женен, с две дъщери.

3. Яница Людмилова Йорданова. Родена на 15.01.1985 г. в Плевен. Образование висше икономическо, работи като управител на семейна фирма. Общински съветник в ОбС - Никопол. Семейна с две деца.

 

 

 

4. Цветозар Маринов Георгиев. Роден на 27.09.1955 г. Завършил юридически факултет на Софийски университет "Климент Охридски", специалност "Право". Работил е като главен юрисконсулт на община Червен бряг; началник "Правен отдел" и член на Съвета на директорите на "БЕТА" АД, в момента управлява винарна в с. Телиш. Офицер от резерва, о.з. подполковник. Семеен с две деца.

5. Д-р Андриана Александрова Василева. Родена на 28.04.1957 г. в Плевен. Висше образование "Медицина", специалност "Акушерство и гинекология". Работи във Второ ДКЦ ЕООД.

 

 

 

6. Иван Тодоров Нинов. Роден на 28.06.1969 г. в Долни Дъбник. Образование висше - магистър по икономика. Работил в банковата сфера; регионален координатор на Агенция по приватизация; член на Съвета на директорите на фирма финансов посредник. В момента е регионален представител на фирма в областта на земеделието. Семеен с три деца.

7. Венцислав Димитров Конов. Роден на 08.02.1977 г. в Плевен. Образование висше, магистър, специалност "Счетоводство", работи като старши експерт в ДФ "Земеделие".

 

 

 

 

8. Десислав Илиев Атанасов. Роден на 08.11.1976 г. в Плевен. Образование средно специално, специалност "Ветеринарен техник". Работил е по професията си; бил е секретар на кметство Долни Луковит; земеделски производител. От три години е кмет на с. Долни Луковит. Семеен с две деца.

 

9. Д-р Марлена Петрова Цанкова. Родена на 04.09.1957 г. в Плевен. Образование висше "Медицина", специалност "Кардиология". Работи в ДКЦ Плевен ЕООД. Има двама сина.

 

 

 

10. Румен Янков. Роден на 04.04.1950 г. Образоване висше - инженер, завършил строителен институт в София. В периода 1997-1999 г. - заместник-кмет по строителството в Плевен. В момента работи във фирма "Златекс"
ЕООД - София, заема длъжност "инвеститорски контрол".

11. Асенчо Маринов Динчев. Роден на 13.08.1957 г. в с. Милковица. Образование висше икономическо, работил в МВР. Бил е началник на Първо РПУ - Плевен, полицейските управления в Никопол и Долна Митрололия. В момента работи като главен експерт в община Гулянци. Подполковник от резерва. Семеен с едно дете.

12. Цветелин Йорданов Христов. Роден на 01.12.1962 г. в с. Петърница. Образование средно техническо, специалност "Ел. обзавеждане". Работи във ВиК - Плевен, като диспечер водоснабдяване. Участник в експедицията "Жан - Бернар" 1984 г.

 

 

13. Дора Петкова Леонова. Родена на 23.05.1974 г. в Ямбол. Висше икономическо образование, специалност "Финанси". Работи като счетоводител във фирма в областта на земеделието. Семейна с едно дете.

 

 

 

14. Милен Александров Даскалов. Роден на 06.11.1979 г. в Плевен, магистър по "Право"; бакалавърска степен "Защита на националната сигурност". Работи като юрисконсулт в банковата сфера. Семеен с едно дете.

 

 

 

15. Яна Григорова Конова. Родена на 11.06.1954 г. в с. Виноград, Великотърновско. Образование - средно; професия - икономист. Управител на фирма в сферата на търговията. Семейна с две деца.

 

 

 

 

16. Богомила Милчева Стефанова. Родена на 30.08.1963 г. в с. Вълчитрън. Образование висше педагогическо. Работи като учител в ОУ "Васил Левски"- Плевен. Има две деца.

 

 

 

17. Ивайло Тодоров Ценов. Роден на 04.12.1975 г. в Плевен. Завършил начална педагогика в Педагогически колеж в Плевен. В момента работи във фирма за мобилни аксесоари.

 

 

 

 

 

18. Валенто Александров Василев. Роден на 30.10.1950 г. Завършил е ТУ - София, специалност "Електрически машини и апарати". Бил е асистент във ВНВВУ "Георги Бенковски". Работил е и като първи секретар на ОбК на ДКМС - Плевен. Бил е генерален директор на БМТ "Орбита", директор в ЦУ на ЦКБ, завеждащ отдел "Финансово-стопански" на ВС на БСП. От януари 2004 г. е член и главен експерт на УС на Съюза на българските командоси.

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!


 

 

върни се в НАЧАЛО