ШАРЕНО


 

Дъщеричка на иранец е Мини мис Коиловци

 

Истинско шоу сътвориха 30 деца в конкурса за красота и талант

 

Най-малката мис - Белослава Божинова, очарова публикатаРалица ПЕТРОВА

Невероятно шоу спретнаха децата от с. Коиловци на своите майки и бащи, баби и дядовци. В продължение на два часа пред многобройните погледи пременените и подготвени с различни изпълнения 30 малчугани, разделени в три възрастови групи, се развихриха в конкурса за красота и талант, организиран от местното кметство. Децата сами инициираха всичко, разказва председателката на читалище "Христо Ботев" в селото Бориславка Йорданова. Те поискали да разнообразят с някаква инициатива ваканционните дни, а читалищното настоятелство прегърнало идеята. Кметството също се включило, като осигурило наградите - истински коронки за принцесите-победителки, шикозни ленти с надпис "мис" и "мистър" и големи предметни награди за победителите от типа на скейтбордове, тротинетки, семейни игри от рода на "Монополи"-то и др.

Освен че показаха красота и талант (малуганите бяха оценявани не само по външност, но и по техните умения в танца, рецитирането на стихотворения, разказването на вицове и др.), децата успяха да си "заработят" и парички, с които ще бъдат заведени на екскурзия до водопадите на Крушуна. Участниците в конкурса събраха 120 лв. от вход (всеки Победителите заедно с кмета на Коиловци Красимир Ивановможеше да гледа шоуто срещу левче), с известна сума за екскурзията ще се включи и местната земеделска кооперация.

В първа възрастова група ( от 3 до 8 г.) приза "Мини мини мис" грабна чаровната Белослава Божинова. До нея застана и "Мини мини мистър"-а Даниел Валериев. 10-годишната Дарина Мунир Ал Щеуи (майка й е от Коиловци, а баща й е иранец) пък впечатли присъстващите и стана "Мини мис" в групата от 8 до 11 г. Титлата "Мини мистър" завоюва Веселин Красимиров (9 г.). При най-големите впечатляващо бе представянето на Велислава Новачева и Димитър Димитров. Те бяха обявени съответно за "мис" и "мистър".

За да бъде шоуто още по-пълно, децата сами изнесоха програма за зрителите между дефилирането. Те танцуваха и искрено се забавляваха. И си пожелаха: до догодина.

 

 

 РазсеЯност

 

Празна опаковка от вафла орезилила плевенчанин

 

Минувач СЛУЧАЙНИКОВ

Опаковка от вафла, скътана във вътрешния джоб, орeзили млад плевенчанин пред многобройните клиенти на известен местен магазин. След края на работния си ден мъжът минал през дотогава любимия супермаркет, за да си напазарува редовните неща за вкъщи. Напълнил металната кошница с търсените продукти, платил ги на касата и с бодра стъпка се отправил към изхода. И аха да премине през него, и машинката, сигнализираща за крадени стоки, записукала. Той се стъписал учуден. Никога досега не му се било случвало подобно нещо. Гласът на охраната обаче разсеял изпадналия в потрес клиент: господине, оставете чантата и преминете през вратата без нея. Вече изплашеният от намесата и на униформения служител мъж изпълнил заповедта, но наглото устройство пак издало онзи протяжен обвиняващ звук. Господине, ще се наложи да ви претърсим, пак заговорил бодигардът. Тук вече набеденият крадец се посъвзел, личното му достойнство било жестоко накърнено и той изригнал срещу охранителя с гневни слова от рода на: "Как смеете да ме обвинявате, аз съм ваш редовен клиент, никога не съм си позволявал да вземам неплатена стока. Излагате ме пред хората", понижил накрая леко тон обвиненият, поглеждайки виновно към струпалите се вече наоколо хора, които с любопитство очаквали да видят развръзката. Без да обръща внимание обаче на гневната тирада от упреци, служителят на реда хладнокръвно започнал да го претърсва.

Лицето на "крадеца" в тези унизителни секунди преминало от жълто-зелено през розово-червено, та чак до синьо. Такъв срам не бил изживявал през целия си 34-годишен живот. Той, син на свещеник, отгледан в лоното на Българската православна църква, закърмен с Божиите закони, който никога не си е позволявал да наклевети ближния си, да излъже, а камо ли да краде... Точно на него това да се случи... И когато тези мисли преминали като ураган през главата му, той бил твърдо решен да блъсне настрани нахалния бодигар. Но в същия този момент охранителят с ловкост извадил от вътрешния джоб на якето му една смачкана до неузнаваемост опаковка от вафла, купена пак от същия магазин. И вече на цялото струпало се множество станало ясно защо писука машинката. Погледнали подигравателно уличения в кражба, закикотили се и мигом тълпата се изпарила. Останали само охранителят и вече оневиненият крадец. Тонът на първия от заповедническо-обвинителен станал шеговит и той весело се провикнал на отдалечаващия се клиент: и друг път не си слагайте опаковката от вафлата в джоба.

След преживения срам мъжът се зарекъл не само повече да не си пъха амбалажа в джобовете, ами и да не стъпва във въпросния магазин.

 

 

 ВеЧна диета

 

Индиец показа как се живее само с енергия от слънцето

 

Кремена КРУМОВА

72-годишният индиец Хира Ратан Манек, който посети Велико Търново, вече 14 години оцелява без да се храни. Това разказа самият той пред жители на старата столица, която бе включена в европейското му турне.

Манек е доказал пред науката възможността на човешкото тяло да се поддържа само с преварена вода и слънчева енергия. От 1995 г. азиатецът се "храни" със слънчева светлина, която използва и за лечение на тялото и психиката. Тогава отива на поклонение в Хималаите и когато се завръща, престава да се храни. Понякога си позволява чай, кафе или някаква друга течност. Обича черен индийски чай с мляко.

Манек приема енергията по изгрев и залез слънце чрез очите. Тя зарежда мозъка и се разпространява по цялото тяло.

Екипи на НАСА са изследвали уникалния фотосинтезиращ човек и са установили, че той наистина съществува само и единствено благодарение на слънчевата енергия. Тялото няма необходимост от нищо повече, казва Хира Манек, който е бивш инженер. Практикуващият и йога индиец твърди, че не се е разболявал от много години.

"През първия ден гледате в слънцето 5 секунди, през втория - 10, на третия - 15 и т. н. Особено важно е да не измъчвате очите, за да не повредите зеницата", дава съвети Манек на всички, които искат да се заредят с енергия от слънцето.