СЕДМИЧНИК ЗА НОВИНИ, АНАЛИЗИ, КОМЕНТАРИ И ОЩЕ НЕЩО...

ШАРЕНО

Брой 18 (16 - 22 май 2014 г.)


 

Суетна плевенчанка стига до развод с манията си за бързо отслабване

 

Многобройните джаджи за масажи асоциирали ХХXL мисли у съпруга й

 

Част от уредите за дебелани, сн. авторът

Кремка МАСАЖОРСКА

Манията за бързо и лесно отслабване и индустрията, обещаваща постигането му, могат да ви докарат главоболия. Това предупреждава препатила плевенчанка, станала жертва на суетата си. Като преобладаващата част от нежния пол, тя изпадала в истерия всеки път, когато се оглеждала с по-ефирните си пролетни тоалети в огледалото. Натрупването на празнични дни, респективно на калории, загладило прилично женските й овали. Естествено, първата и единствена мисъл, която я осенила, била, че на мига трябва да олекне с минимум 5 кг. Фитнеса и диетите изключила като варианти за експресното си начинание поради отлагането на резултатите им във времето. Първата й работа била да посети "здравословните" магазини, където освен бисквити от трици се предлага огромен асортимент от уреди и аксесоари за сваляне на килограми и изглаждане на целулит. Така срещу половината си заплата пухкавелката се въоръжила с няколко масажора с бодлички, шипчета и дискчета, с които да разнася натрупаните мазнини. По препоръка на продавачките, които споделяли опита на други активни клиентки, се сдобила с клин с топчета, правещи масажи при движение, колан със сауна ефект и мазила от конски кестен, магарешки трън и други магически съставки, които направо си вървели в комплект с другите джаджи. Няколко броя вендузи, които

при вакуум сащисват иначе упоритите мазни натрупвания в клетките и ги извеждат през лимфната система, намерили достойно място на нощното й шкафче. Където започнало истинското й преобразяване в манекенски размери.

Съпругът й обаче и грам вяра не хванал на новото й хоби. Причудливите за мъжката му фантазия уреди и мазила му наподобявали повече секс играчки и афродизиаци. Подозрението му се засилило, когато установил, че съпругата му никога не ги използва пред очите му, а винаги намирала предлог да се затвори насаме в спалнята с тях. Синините и протритата кожа на твърде деликатни и апетитни за него места направо циментирали предположението му. Последвал очаквано мощен скандал, в който пишман дебеланата трябвало да демонстрира приложението на отслабващите си уреди и да се изповядва през сълзи, че усилията й са с единствената цел да стане по-привлекателна за него. В крайна сметка установила, че петте кила на дупето далеч не си струват ядовете и парите, които изхарчила за свалянето им.


 

Наргилетата стават хит сред тийнейджърите

 

Наргилетата с аромат на плодове са най-новият хит сред плевенските тийнейджъри, научи "BG Север" от майка на 16-годишен гимназист от МГ-то. Ориенталският атрибут бил задължителен за всички купони на подрастващото плевенско население. За съвсем прясната мода разбрахме и от продавачки в местни магазини. Не само ги търсят, ами и все искат да са големи, като че ли си ги мерят, майтапят се търговките.

"Прибирам се веднъж вечер късно и от вратата ме удря една натрапчива миризма на плодов коктейл от малини, круши, праскови.... Ама тя се носи на облак. Гмурвам се в него и едва ми се мяркат очертания на пъпчиви тийейджъри, натръшкани по канапетата. Чак тогава загрях, че са пушили наргиле. И не само са пушили, ами и продължават да пушат като комините на ТЕЦ-а. И всички с погледи на отнесени от вихъра - не мога да разбера пияни ли са, дрогирани ли са, напушени ли са. Погледах ги, зачудих се, че като му "дръпнах" и аз едно, подмладих се с децата", заключи мъдро майката.

"BG Север"

 

 


 

ДА ПОЧЕРПЯТ

 

Цецка Цачева жертва рождения си ден заради бала на сина си

 

Ексшефката на парламента Цецка Цачева няма да празнува рожден ден на 24 май, тъй като денят за размисъл преди евровота не предполага шумни тържества. Но за сметка на това пък семейството ще отбележи с радост абитуриентския бал на сина Румен Данговски, който е на 25-и. Именно той е направил най-големия подарък на майка си, класирайки се наскоро втори в света на престижно състезание по математика.

 

Проф. Кирил Мескин на 70+1 продължава да се чувства млад

 

След миналогодишното значимо събитие, отбелязано по подобаващ начин - 70-годишен юбилей, прибавянето на още една свещичка към тортата проф. Кирил Мескин няма да празнува по-специално. Ден след празника си - 23 май, той ще присъства на фамилна сбирка в столицата, където племенникът му ще бъде героят на вечерта със своя юбилей от 60 г. Заплетените роднински връзки не пречат на професора да се усмихва на всички нови предизвикателства, да се чувства млад и творчески настроен. Щом има здраве за него и любимите му хора.

 

 

Кирил Тодоров чества юбилей с печено агне и домашна ракия

 

В тесен семеен кръг на 23 май ще отбележи 60-годишния си юбилей общинският съветник Кирил Тодоров. Няколко дни по-късно той ще подреди трапеза за приятелите си и за бившите си съпартийци от "Атака". Ще ги нахрани с печено агне, а наздравица ще вдигне с отлежала домашна ракия.

Пожелавам си здраве и да мога да работя още дълги години, обяви рожденикът.

 

Колежката Емилия Карабулева ще празнува само с най-близките си

 

В деня на евровота - 25 май, рожден ден празнува нашата колежка Емилия Карабулева. След като пусне своята бюлетина, тя ще отбележи поредната си година вкъщи, в много тесен семеен кръг, само с най-близките си хора. За празника си не желае подаръци и фанфари. Това, което искам сега, е синът ми да завърши с отличен успех учебната година, сподели Еми. Пожелава и на себе си, и на всички българи здраве и по-добри времена.

 

 

 

 


 

НАПУШЕНИ МИСЛИ

 

В лагера на евроатлантическото лицемерие

 

Стефан КРЪСТЕВ

Ще дойде ден и политическата система - българска и световна, ще бъде заменена. И като всяка предишна - остро критикувана, изобличавана, хулена - най-вече от наследници (не задължително по ген, а по дух) на тези "будни и ранобудни души", които днес я славят, а за цялото зло по света пак упрекват предишната. Тъй е било и изглежда, тъй ще бъде. Победителят никога не се задоволява с победата, той все се стреми да умие с омърсените си ръце потта и сълзите на победения. Дори да му е взел душата, желае повече. Да погребе с по-слабия и своите собствени слабости. И понякога дори себе си успява да заблуди, че го е сторил, но при всички случаи успява да заблуди своите верни сподвижници и масата фенове. Следва разцвет, главозамайване, флирт с общочовешката глупост и извличането на изгоди от нея. И в манията си за всевластност и с измамното усещане за непоклатимост тръгва през просото. Той - победителят, докато на хората им омръзне да бъдат овце и пробудят вълчето, което спи у всеки човек.

И смятам, че ще бъдем свидетели на един глобален не само в политически, а във всякакъв друг идеен смисъл катаклизъм. Защото Словото, което трябваше да е свободно, вече е отровено. Защото и мислите, в които трябваше да си имаме нещо лично, са разбити от извращения на понятията. Защото всичко това отдавна е престанало да бъде човешко. И независимо от краските, в които си представяме някогашните сталинистки лагери, не забелязваме бодливата жива плет, зад която сме принудени да живеем днес.

През последните десетилетия думите бяха удряни: отпред и отзад, от ляво и от дясно, отгоре и отдолу, отвсякъде - само и само да бъдат изпразнени от смисъла, който са носили, и запълнени с нов. Съобразен с глобалната политическа конюнктура. С тъй наречената "политическа коректност" - още едно извращение с езика - коректно означава правилно, а какво може да означава в един демократичен свят фразата "политически правилно". Явно е противоречието. Взаимното самоизключване. А после какво следва: "политически коректно е да сме толерантни с различните" - т. е. кои ? - които са вън от стереотипа и се сочат с пръст - "ето това са различните за толериране" (брадати жени, психопати, от време на време и хора от малцинствата, ей тъй, за цвят). Какво означава? Че този, който е вън от стереотипа, всъщност e правилно да бъде толериран само в случай, че пак е в стереотипа - на "различните". Това не е просто оксиморон, а пак ще го напиша: извращение на езика; и ако народът е настръхнал, то не е толкова заради парадирането със сексуалната извратеност на разни попзвезди, а заради извратеността на езика, която нетолерантно проповядва толерантност.

 

Рубрика "Напушени мисли"

 

 


 

 

 

 

 

върни се в НАЧАЛО