СЕДМИЧНИК ЗА НОВИНИ, АНАЛИЗИ, КОМЕНТАРИ И ОЩЕ НЕЩО...

ШАРЕНО

Брой 14 (11 - 17 април 2014 г.)


 

 

Плевенчанинът Цветелин Маринов - Цуни включен в класацията “Ерген на годината”

 

Местният плейбой е сред бившите на Преслава и Елена Паришева

 

В компанията на Николета Лозанова, сн. интернет

Веселина ИЛИЕВА

Цветелин Маринов, повече известен като Цуни, е единственият плевенчанин, включен в класация за свободни и известни мъже на сайта www .svetsko.bg. Мачовците са разделени в четири категории - политика, шоубизнес, спорт и бизнес. Маринов се занимава отдавна и успешно със земеделие и затова попада в последната категория.

35-годишният мачо се бори за гласовете на фенките заедно с Калин Врачански, Кубрат Пулев, Григор Димитров, Пламен Константинов, Илия Царски, Орлин Павлов, рап изпълнителя Криско, Павел Чернев и др. В медийните среди Цуни стана известен с връзките си с фолкдивите Преслава и Елена Паришева, както и с изкусителката, сега репортерка в предаването на Любен Дилов-син "Пуснете водата" по ТВ7, Калина Паскалева. Не крие, че в близкия му приятелски кръг са и Петко Димитров и Николета Лозанова.

Заради задевките му с пайнерките някои го наричат и плевенският Коко Динев. Напук на тротоарната клюка обаче, която му приписва славата на плейбой, известният плевенчанин призна пред "BG Север", че в момента сърцето му е свободно и няма намерение скоро да надене брачния ярем. Не съм срещнал точния човек, скромно заяви Цуни.

За номинацията в светския сайт разбрал от приятели и приятно се изненадал. Победителите в отделните категории ще станат ясни на 10 май. Ако не от симпатия, то поне водени от чист местен шовинизъм, Цуни призова всички плевенчани да гласуват за него във фейсбук на страницата "Ерген на годината". Всеки може да даде едно лайк за своя фаворит до края на април, но само по веднъж.


 

 

Честито!

 

 

Още един мъж в екипа на “BG Север”

 

Колежката Лора Генчева в сряда получи най-големия си подарък - син Кристиан. Бебокът е с впечатляващите ТТ-данни 4,250 кг и 53 см. И поне засега прилича на майка си. Очевидно татко Борис ще трябва да се примири с появилата се сериозна конкуренция за сърцето й, но жертвата си заслужава. Кристиан се е появил в 14,20 часа благодарение на професионалните грижи на екипа на доц. Светлозар Стойков. И точно навреме, за да влезе в новия брой на "BG Север" - качество, което явно е наследил от мама. Това е седмото поредно бебе в редакционния екип на вестника през неговата близо 10-годишна история. На мама Лора пожелаваме Кристиан да бъде най-послушното, здраво и усмихнато бебе и да й носи само радост. "BG Север"

 

 

 

 

 


 

Размерът има значение

 

 

Колежки стигат до бой заради цици и интелект

 

Бозка ГЪРДЕВА

Цицестите жени били далеч по-умни в сравнение с плоскогърдите си посестрими. Тази новина долетя наскоро от Щатите и разбуни духовете на представителките на нежния пол и в Плевен. Местна дама с внушителни балкони (на всичкото отгоре и блондинка) с гордост оповестила сензацията във фирмения офис, което предизвикало гнева на колежките й с по-скромни бюстове и едва не се стигнало до женски бой. Наложило се шефът да въдворява ред с аргумента, че не го интересува нито едното, нито другото, а важното е коя как си върши работата.

Американците стигнали до извода, че големината на бюста е право пропорционална на умствения багаж, като подложили 1 200 дами на тест за интелигентност. Предварително ги разделили в няколко категории според размера на сутиена - много малък, малък, среден, голям и много голям. Оказало се, че най-голям зор с решаването на задачите срещат мацките с най-малки гърди, а отличничките били все от последните две групи. Те убедително водели с поне по 10 точки над останалите.

Попитани за логично и биологично обяснение на това явление, лекарите изтъкнали, че най-вероятно има връзка между размера на бюста и функциите на мозъка - разликата била в произведеното количество женски хормони. Вероятно то се отразява както на развитието на мозъка, така и на вторичните полови характеристики като гърдите, заключили докторите зад океана.


 

 

Да почерпЯТ!

 

 

Венци Върбанов ще празнува скромно със семейството си

 

На 16 април своя 52-ри рожден ден ще празнува бившият земеделски министър и настоящ шеф на Асоциацията на земеделските производители в България Венцислав Върбанов. До редакционното приключване на броя той не беше решил дали партито да се развихри вкъщи, или да заведе най-любимите си хора на заведение.

Със сигурност обаче заяви, че ще празнува само със семейството си. Искам само живот и здраве, си пожела Върбанов пред "BG Север".

 

 

 

 

 

Старейшината Мартин Митев вдига тост с домашна ракия

 

43 години навършва днес, 11 април, общинският съветник от ГЕРБ Мартин Митев. Той ще празнува в тесен семеен кръг заедно с най-близките си приятели у дома. Старейшината ще вдигне тост с чаша домашна ракия, която е негово собствено производство.

"Пожелавам здраве на мен и на семейството ми. Вярвам, че всичко останало ще се нареди", обяви рожденикът.

 

 

 

 

 


 

 

НАПУШЕНИ МИСЛИ

 

 

Бунт и последици

 

Стефан КРЪСТЕВ

Имало е на Майдана идеалисти, имало е мечтатели, искали са свобода, повярвали са на обещание, което за да бъде изпълнено и те е трябвало да сторят нещо си. Да изявят бунтовното си чувство, а то нали е свита буря в гърдите на всеки човек - отприщило се е, и докато ги е освобождавало от себе си, едва ли някой ще се усъмни, че състоянието е било приятно. По-скоро дори опиянено, екзалтирано. Чувствали са се бунтарите не просто "красиви и интелигентни", а революционери, които ще живеят в сърцата на внуци, правнуци и техните внуци. Чувствали са, че променят света към по-добро. Враговете са били ясни, а и другарите - повече, отколкото са предполагали. Ето - всички рамо до рамо - в един устрем, към една цел.

Имало е на Майдана, разбира се, и хора, които са си правили по-тънки сметки. Имало е и хора, които са си нямали друга работа или как да разтоварят натрупаната към всичко що ходи, пълзи и лети, омраза. Такива, които биха се разбунтували срещу всичко. Само бунт да има. Имало е и толкова пияни, че не са разбрали къде се намират.

Имало е на Майдана по малко от всички онези, които ги има на всеки бунт и на всеки протест. А колко са се позамислили, мъничко поне, какъв риск крие нарушаването на който и да е принцип, на който и да е закон, независимо дали е справедлив, или не този закон.

И какво в крайна сметка е "правова" държава - едно доста дъвкано, преживяно и какво ли не от нашенските псевдодемократи понятие? Какво изобщо е правото, човешкото право. Че каквото и право да имаш, то е гарантирано от някаква законодателна система и щом си я нарушил, ти сам унищожаваш гаранцията на своето право. Елементарна логика. И ако с това си "победил", т. е. с нарушаването на закона си стигнал до някакви по-високи позиции и си придобил повече от гарантираните до сега права, ти си създал прецедент, защото от другия край също има човек, който претендира за същите като твоите права. И той ще постъпи точно като теб, защото иначе вече е нечестно. Както ти си нарушил закона, така ще го наруши и той.

И последиците на Пировата победа на Майдана в Украйна са съвсем логични.

Със същото право, с което са вилнели на Майдана, за да се стигне до преврата и нарушаването на равновесието на цяла Украйна, тези дни завзеха административни сгради в Харков хора, които пък, недоволни след случилото се на Майдана, искат Харковска народна република.

Арестувани са от специалните части седемдесет човека. Всички са обявени за терористи. А те не са сторили нещо по-различно от онези на Майдана - превишили са правата си, за да защитят свое политическо искане.

Кой създаде прецедента? И какво следва оттук насетне?

 

Рубрика "Напушени мисли"


 

 

 

 

 

върни се в НАЧАЛО