ШАРЕНО


 

 Наша гордост

 

Брейкърите от Ефект ошашавиха журито на България търси талант

 

Повече от две години Ники се учел да се върти на главата си

 

Ръководителят на групата Ники

Веселина ИЛИЕВА

Тази седмица три плевен ски момчета от брейк група "Ефект" взривиха публиката на шоуто "България търси талант". Уникалното изпълнение, което един от членовете на журито Любен Дилов-син кръсти стриптийз на глава, шашна всички присъстващи и провокира сексапилната водеща Мария Игнатова също да покаже част от своите прелести, а Хилда Казасян да признае, че това са й любимите участници в шоуто.

Ръководител на групата е момчето с ефектния номер с главата Ники. Той е най-голям - на 24 години. Второто момче също се казва Николай и за да правят разлика между двамата, на него му казвали Нико. Най-малкият носи шантавия прякор Малзера. Няма да казвам как се казва, защото всички така го знаят, заяви шефът на групата. Изтърсакът сега щял да е абитуриент в плевенската професионална гимназия по химични технологии. Именно и защото е все още ученик, той бил принуден да си седи в Плевен и да е отделен от двамата си колеги, които в момента работят като аниматори на курорта Дюни.

До преди няколко месеца работех из плевенските фирми, главно по пицариите, но сега вече направих хобито си и работа - правим шоу на хората, за което и ни плащат, доволен е Ники. Ефектните момчета тренират заедно от близо десет години. Младите брейкъри са наследници на започналата още в началото на 90-те група със същото име. Нейните основатели, най-вече DJ Т Fresh, сега са наставници и учители на гъвкавите танцьори.

Ники признава, че повече от две години са му били необходими, за да усвои до съвършенство номера с въртенето на главата. Казва, че откакто се занимават с брейк, участват на всички състезания за брейкъри, почти винаги заемали и първите места, но това досега не се е забелязвало много, медиите не са го отразявали.

Сега мисля обаче, че с участието ни в "България търси талант" най- ни потръгна, убеден е Ники. За да не нарушава клаузите на договора, който са подписали, забраняващи на участниците да издават предварителна информация преди излъчването на самото предаване, той не иска да говори много за това докъде продължават в шоуто. Издаде само, че след този кастинг са останали 130 души. На следващия щели да ги орежат до 50.

На вашите читатели ще кажа само да гледат живите предавания, които започват на 19 април. Победителят ще бъде определен чрез гласуване с есемеси, сподели единствено за "BG Север"

Ники.

 

 

 Горчиво!

 

Детелин Далаклиев каза да на Петя

 

Детелин и Петя сключиха граждански брак в тесен семеен кръг

Световният шампион по бокс Детелин Далаклиев каза съдбовното "да" на своята дългогодишна приятелка Петя, постигайки една от най-важните победи в личния си живот. Двамата сключиха граждански брак в тесен семеен кръг.

На тържествената церемония присъства и тяхната едномесечна дъщеричка Ная. За своите близки и приятели младото семейство Далаклиеви спретна купон в местния клуб "Анаконда". Сред гостите бе и световният шампион при професионалистите Александър Владимиров, който със своята съпруга Любимка беше подготвил оригинален подарък за младоженците.

Детелин Далаклиев в момента е боксьор в плевенския клуб на Александър Владимиров "Мизия 80", като двамата са неразделни приятели от детските си години. В края на миналата седмица Дидо стана републикански шампион вече и с екипа на новия си клуб "Мизия 80". "BG Север"

 

 

 НАПУШЕНИ МИСЛИ

 

За фалшивите тревоги и нелепите налози

 

Стефан КРЪСТЕВ (Cefules)

Мъжете, които служихме навремето, помним фалшивите тревоги. В два -два и половина след полунощ ненадейно изсвири тръбата. Често се разминаваше само с нахлузването на пълно бойно снаряжение и строяването на плаца, но имаше и случаи, когато си оставахме с надеждата, че ще свърши дотук. Отвеждаха ни на учение и до сутринта атакувахме ту този, ту онзи хълм. Но също тъй, до сутринта не ни се вярваше, че го правим. Едва часове, след като беше свършило, го приемахме като факт, иначе ни приличаше на лошите очаквания, които по-рядко се сбъдват. След като десетки пъти, слизайки до плаца, изживявахме мислено учението, а после се връщахме обратно в леглата, неусетно се бяхме подготвили да изживеем и истинско такова, като мислено. Сигурен съм, че и реална битка бихме възприели по същия начин. И така е с всяко тревожно очакване - колкото по-често тревогите са измамни, толкова по-настроени сме да възприемем и евентуалното им сбъдване като измамно.

И напоследък имам чувството, че някой много майсторски се възползва от тази психологическа особеност на масата. Фалшиви тревоги почти всеки ден. Поправки в Закона за задължително социално осигуряване. Увеличение на медицинските осигуровки. Облагане на работещите пенсионери. Разтрепери се малко и голямо.

Перманентно сме си стресирани. И заприличваме на войници, извадени посред нощ на плаца, в очакване да ги върнат обратно в леглата и това да е поредната фалшива тревога. Но между всички тези, фалшивите, ще има и истинска. Така ми се струва. И ще сме толкова емоционално изтощени и подготвени за нея, че ще реагираме безропотно, дори да става въпрос за нещо далеч по-абсурдно от всичко онова, което отпадна като абсурдно. В момента е излязла информация, че правителството обмисля да вдигне ДДС с 2%. И в момента налогът ни е един от най-високите в Европа, като, за разлика от повечето развити европейски страни, преференции няма. По-точно преференции има - освободени от ДДС са хазарта и предизборните кампании, но лекарствата (включително и тези от първа необходимост), книгите, учебниците, че дори благотворителността е обложена по същия начин, като луксозен каприз. И едва се въздържам да употребя думата "геноцид, който и до сега се провежда срещу хронично болните. В публичното пространство нашумя и данък "лукс". Много добре звучи за измъчения беден българин, но в дълбоката си същност влиза в противоречие с основни идеологически казуси на пазарната икономика. И, струва ми се, ще остане поредният фалшив сигнал за тревога. И така, докато като за фалшив се подготвим за истинския. А той ще е нещо, за което едва ли на някой изобщо му се мисли.