ШАРЕНО


 
Мариана Попова:

 

Когато Орлин ми каза да за дуета, плаках три дни

 

По време на турнето певицата се чувства най-обичаната дама

 

Орлин Горанов и Марияна Попова обраха овациите с дуетите си

Мая ПАСКОВА

Плевен беше един от 10-те български града, включени в турнето на Мариана Попова. Зрителите имаха привилегията да чуят и видят на живо изпълнението на най-новото й парче "Crazy", което ще участва в тазгодишното издание на Евровизия . Смуглата красавица изпълни песните от дебютния си солов албум "New religion", както и дуетите си с Орлин Горанов "Lejos" и "Докато питаш". Минути преди концерта младата изпълнителка бе любезна да даде специално интервю за "BG Север".

- Мариана, как дойде идеята за това турне?

- Реших да направя първото си национално турне, за да пообиколя и да проверя къде се намирам в този момент и има ли смисъл да продължавам да бъда певица в България. Да видя има ли интерес, има ли хора, които откровено ме харесват и слушат моята музика. Затова и концертите са безплатни - за да могат да дойдат точните хора. Засега проверката е успешна. Не изключвам, че това се дължи и на Орлин Горанов, който през цялото време беше с мен, водя и Краси Иванова - една изпълнителка, позната от първото издание на "Мюзик айдъл", но аз съм решила твърдо да застана зад нея.

- Откъде тази мисъл, че може и да нямате публика?

- Аз не съм артист, който много си е повярвал и се е взел насериозно. В интерес на истината искам да си остана такава. Аз съм много притеснителна и не съм дотам самоуверена. И първо преценявам най-лошото. Много е странно, че когато станеш популярна личност, медиите те грабват и те изтласкват на преден план, но единственият начин да си свериш часовника е да тръгнеш по улиците и да видиш дали наистина хората те познават. Много е лесно да ходиш по интервюта, да се фръцкаш, да отправяш послания... Но ако няма до кого да стигнат, какъв е смисълът?

- Как усеща Мариана Попова любовта в навечерието на св. Валентин?

- Истината е, че няма да имам време да празнувам, защото периодът е много динамичен. Но ще отбележа Трифон Зарезан. Защото през тези десет дни аз се наобичах много - с тази публика, с тези аплодисменти, хората ми подариха цялата си любов. Аз се чувствам като най-обичаната дама в България. Просто ще си пийнем и повеселим с приятели.

- Миро пък ще бъде точно на 14 февруари, в 14 часа и 14 минути в Плевен...

- Да, стискам му палци да не закъснее. Много го обичам и му благодаря, че ме подкрепи в два от градовете от турнето ми. Днес си купих дънки от мола и си пуснах талончето за томболата. Дано Миро да ме изтегли.

- С кого си мечтаеш да направиш дует?

- О, много са, но най-голямата ми мечта се е сбъднала. Първо с Миро въобще не съм предполагала, че ще пея. Аз си мечтаех той да ми напише песен. Той не само ми написа песен, но ми я и подари. А Орлин Горанов когато каза "Да, ще направим дует", аз плаках три дни вкъщи и не можех да повярвам.

 

 

Айдълка от Плевен обещала да свали 9 кила за кастинга

 

Маги (вдясно) е амбицирана да влезе в шоуто

Мая ГЕОРГИЕВА

29-годишната плевенчанка Магдалена Апостолова е обещала на критичния Фънки и фолк гърлата Мария (популярна като Мара Отварачката) да отслабне с 9 кила за финалния кастинг, който ще се проведе в края на февруари и началото на март в София, научи "BG Север" от самата гласовита певица. Кураж да участва в известния формат Маги добила от дългия си стаж зад микрофона - 12 години, и от музикалното си образование в НУИ "П. Пипков", където изучавала пиано. Да покаже какво може отишла чак във Варна. Смело подготвила една песен на Уитни Хюстън и една на Лили Иванова. Дони обаче я забил със задачата да изпее "Буба Мара" на Емил Костурица. "Най-много се притеснявах от Фънки, но той беше първият, който каза "да". Сигурна съм, че ме хареса. Мария обаче се запъна - "не". Дони ме слушаше много внимателно, но остави на Соня Васи да реши", разказва гласовитата плевенчанка. Съобразила много бързо, че съдбата й е в нейни ръце и използвала паузата, за да завърже разговор и да обърне нещата в своя полза. Ако искате да кажете нещо за външния ми вид - обещавам, че ако ми дадете червеното листче, ще отслабна с 9 кг", заковала тя журито. Соня Васи обаче веднага реагирала - ами защо досега не си го направила. Маги отговорила, че най-щастливото събитие в живота на една жена - раждането на дете, не й е позволило да бъде в перфектна форма за изпитанието. Веднага последвал бърз разпит от Фънки - на колко месеца е бебето? На 9. Затова ли с 9 кг? Сборът от числата на номера ми също е 9, с лекота завъртяла темата Маги. Последвало измерване на преносимо кантарче, критичният към излишните килограми Фънки педантично отбелязал теглото на кандидат-айдълката.

Сега Маги е на строг хранителен режим по системата на Дюкан, фитнес плюс търчене по прохождащата щерка Мария-Магдалена. За София е решила да изпълни песен на Петя Боюклиева и английско или италианско парче. Стискаме палци журито да я хареса и кантарчето на Фънки да отмери точно резултата от усилията на Магдалена.

 

 

Купон

 

Габровските авджии залагат на еротиката

 

22-годиш-ната Павлина отне-се 50-кило-грамово прасе

Мариана ДИМИТРОВА

За 18-и пореден път ловци и риболовци в Габрово отпразнуваха приключването на сезона с традиционната си вечеринка. Веселбата на Ловно-рибарско дружество "Чардафон" започна с награди за най-заслужилите авджии. Камуфлажна униформа получи и избилият най-много хищници през годината Димитър Рачев от ловна дружинка Враниловци. През 2008-а той отстрелял 62 чакали и лисици.

Тази година авджийският празник премина под мотото "Еротиката в лова". В потвърждение на това бяха и изпълненията на трите еротични певици, които с дългите си бедра и къси поли радваха очите на ловците. Една от най-големите атракции обаче бе играта с представители от различни дружинки, в която участниците трябваше да си набавят по най-бързия начин различни атрибути от колегите си. Най-смелата задача бе да доставят сутиен. Дори и това не се опря на авджиите, а дамата, осмелила се да се раздели с тази част от бельото си, получи вкусна торта.

Силни емоции предизвика и традиционната томбола по време на ловната вечеринка. Голямата награда - 50-килограмово замразено диво прасе, спечели 22-годишната Павлина Николова от дружинката в Борово.

 

 

Дуел

 

Дядовци се млатят с бастуни за жена

 

Тина ИЛОВА

Меракът за жена не изчезва дори и на стари години, показаха двама дядовци от град Грамада. Те се сбиха от ревност по една жена. 74-годишният Борис С. използвал предимството на младостта и нанесъл съкрушителни удари с бастуна си на своя съперник - 86-годишния Данчо Д. По-възрастният също развъртял тояжката.

Разпрата била за жена, установила полицията. Уж била близка на единия, а другият прескачал през оградата й. Имали си и невърнати борчове. И като развъртели бастуните, та здраво място не им останало. Въпросната дама също била на арената на боя, но не успяла да омилостиви мераклиите. По-възрастният бил закаран в болницата на Кула за лечение. Постъпил с множество контузни рани и хематоми по главата и тялото. По-младият се отървал само със синини.

Старческата схватка разсмя грамадчани. Жената на раздора има двуметрова ограда на дома си, как ли дядо Данчо я е прескачал, шегуваха се те. Все пак градът влезе в бюлетина на МВР с нещо шеговито, макар на старците да не им е било до шега. Били са се не наужким, а на сериозно. Случаят нищи РПУ в Кула. Нищо чудно старците да стигнат и до съд.